Радко Влайков: Вторият мост при Русе вече е припознат и от ЕК

5
Това са усилия повече от 20 години, последните дни бяха драматични, поясни посланикът на България в Румъния
Това са усилия повече от 20 години, последните дни бяха драматични, поясни посланикът на България в Румъния Видео: Русе Медиа

Това са усилия повече от 20 години, последните дни бяха драматични, поясни посланикът на България в Румъния

България и Румъния успяха да спазят срока 21 септември, който беше крайният срок за кандидатстване по програмата „Военна мобилност“ на ЕС, и внесоха съвместно писмо. Последните дни на подготовката на това писмо бяха драматични, но се успя, коментира в Русе посланикът на България в Румъния Радко Влайков.

Вече имаме едно конкретизиране в усилията на България и Румъния и ЕК, вече не сме само ние, а е припознат мостът и от ЕК. Ще очакваме решенията, но тази най-важната стъпка е направена, това са усилия, които са повече от 20 години. Това е една от важните стъпки в свързаността между България и Румъния“, каза още той, цитиран от Русе Медиа.

Българския посланик сподели, че страната ни очаква много бързо и благосклонно решение от румънската страна за възстановяване на ферибота между Русе и Гюргево, защото за хората от Русе и Гюргево и за бизнеса това е важен въпрос за намаляване на напрежението на граничния пункт.

В решението на проблемите със свързаността на първо място е Шенген, на второ е мостът, на трето – фериботът. Трябва паралелно да се развиват усилията в тази насока и тези съвместни действия на българските и румънски политици на всички възможни нива са много важни“, каза още Радко Влайков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    ЧУПКААА
    ДРЪН, ДРЪН ПРЕДИЗБОРНИ ЛАКЪРДИИ. НИКОЙ НА НИЩО НЕ ВЯРВА ВЕЧЕ. АРЕ ЧУПКА, ДОРИ НЕ ИСКАМЕ ДА ВИ СЛУШАМЕ ВЕЧЕ.
  • 4
    2
    Русенец
    Магистралата ще почака.Сега ще се работи по канала до Варна,градската железница и летището.Сега преди изборите очаквам и метро да ни обещаят.
  • 10
    1
    Въпрос
    А магистрала? Кога?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари