България и Хърватия ще подпомагат малките и средни фирми

0

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева подписа меморандум за разбирателство с Дарко Лиович, президент на Хърватската агенция за малките и средните предприятия, иновациите и инвестициите. Събитието се състоя по време на Икономическия форум за Югоизточна Европа, който се провежда и днес в хотел „Маринела“ в София.

Меморандумът ще подпомогне развитието на двустранното икономическо сътрудничество между България и Хърватия. Като признават стратегическото значение на развитието на малките и средните предприятия за повишаване на заетостта, икономическата и социалната стабилност, страните се договарят да подпомагат предприятията от съответните държави да установят и поддържат различни форми на сътрудничество.

В Меморандума се предвижда двете агенции да бъдат партньори в областта на развитието на малките и средните предприятия, като предоставят реални възможности за разширяване на бизнес контактите между предприятията от България и Хърватия. Двете страни поемат задължения за обмен на бизнес-информация, свързана с търговията, възможностите за инвестиране, политиката и мерките, предприети от всяко от двете правителства за насърчаване на интернационализацията на малките и средните предприятия.

Българската и хърватската страна ще си сътрудничат при организиране на мероприятия в услуга на малките и средните предприятия като размяна на посещения на предприемачи, организиране на участието им в бизнес форуми и семинари, търговски панаири, изложения и други промоционални дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари