България е близо до черен рекорд по смъртност от COVID-19

1
Страната е на второ място в света по смъртност от COVID-19, преди нас е само Перу
Страната е на второ място в света по смъртност от COVID-19, преди нас е само Перу

Страната е на второ място в света по смъртност от COVID-19, преди нас е само Перу

България е на второ място в света по смъртност от COVID-19 на 1 млн. души население. Преди нас е само Перу, информира bTV.

Данните са от експертен доклад на Министерството на здравеопазването за смъртността у нас, от март 2020 г. до май 2022 г., публикуван от Дневник.

860 хиляди години потенциален живот са загубили българите в двете години на епидемията. Това е сборът от годините, които всички починали от коронавируса се е очаквало да изживеят. По този показател България е първа в света.

Друга статистика показва, че под 1% са реакциите след поставените над 4 милиона и половина COVID-дози ваксини у нас. Това отчитат от Агенцията по лекарствата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    Случаен минувач
    В държавата с най ниско ваксинационно покритие би следвало жертвите на ковид 19 да са многократно повече от по-прилежните нации с над 90% ваксинирани. Понеже не са, българската статистика се старае много в тази посока. Даже да те блъсне кола, ако случайно теста ти е положителен си умрял от ковид 19..
  • 4
    6
    Иван
    Тук не могат да лекуват,не знаят как, некомпетентни са!Жалка картинка сме.
  • 6
    5
    да каже някой
    кой лекар и колко такива има в Русе които могат да поставят,регулират и следят правилно ли е регулиран според състоянието на болният,обдишвашият апарат? Колко имат необходимта рутина?
  • 9
    4
    до 3
    Перу е страна с висока надморска височина. Ковид те удря в белите дробове и изпитваш недостиг на кислород. В Перу по принцип населението изпитва недостиг на кислород обясних защо. Ние обаче изпитваме недостиг и направо липса на здравеопазване, а не на кислород.
  • 9
    3
    Айде бе?
    Искате да кажете, че лекарите в Перу са по-алчни и са усвоявали covid клинични пътеки повече от нашите, български шамани? Неее, не ви вярвам!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари