Българите в чужбина скандират "Не сте сами!"

2
Стотици живеещи в чужбина българи започват своя протестна кампания срещу корупцията по високите етажи на властта у нас
Стотици живеещи в чужбина българи започват своя протестна кампания срещу корупцията по високите етажи на властта у нас Видео: bTV

Стотици живеещи в чужбина българи започват своя протестна кампания срещу корупцията по високите етажи на властта у нас

С посланието „Не сте сами!“ нашите сънародници ще проведат демонстрации в основни градове на два континента. Исканията на участниците са за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, предаде bTV.

Българите зад граница се обявяват против „корупцията и обвързването на държавните структури в България с олигарси и мафия; против полицейското насилие; за разследване на корупцията и прозрачност на управлението; за съд на виновните за побоищата; за реформи на съдебната и изпълнителната власт; за защита на горите и природата; за надежда за бъдещето на България“.

Шествията се провеждат щафетно във Виена, Амстердам, Берлин, Кьолн, Лондон, Мадрид, Манхайм, Монреал, Мюнхен, Осло, Париж, Прага, Торонто, Щутгарт.

„Мутри, вън!“, скандираха българите в Прага по време на поредния си протест в чешката столица. Кадри, изпратени от зрител на bTV, показват струпване на хора от всякакви възрасти с плакати в ръце. На един от тях пише „Пражко лято 2020“ – по аналогия със събитията от Пражката пролет през 1968 г. На протеста някои от нашите сънародници са с децата и внуците си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари