Българите са на гръцкото море, а чужденците у нас са по-малко

0
Кабинетът Петков не е успя да промени закона за туризма, който е с изключително остаряла концепция
Кабинетът Петков не е успя да промени закона за туризма, който е с изключително остаряла концепция

Кабинетът Петков не е успя да промени закона за туризма, който е с изключително остаряла концепция

"Българският турист избра гръцкото и турското море пред родното след като две години ковид ограничаваше пътуванията му извън пределите на страната. В същото време чужденците, които са пристигнали у нас във вътрешността на страната са в пъти по-малко от очакваното", заяви Любомир Попйорданов, който е председател на организацията на планинските водачи и беше съветник на премиера Кирил Петков по въпросите на туризма в предаването "Точно днес" на Радио Пловдив по БНР.

„За морето както знаем украинските и руските туристи ги няма. Има обаче други – от Полша, има завръщане на германските туристи. Важно е да отбележим, че не само българският туризъм е пострадал от войната.

В планините и в селата е доста горещо като възможности за настаняване и те са добре посетени от българите. Има доста български граждани, които избират и специализирани турове, пътувания в чужбина, които са свързани с вино, с приключения, планини, в Алпите“, коментира Попйорданов.

По думите му инфлацията, която изяжда доходите българина, не е успяла да го лиши от почивка.

Като успех на правителството на Кирил Петков той посочи преосмислянето на концесиите на плажовете. Попйорданов подчерта, че предстои взимане на политическо решение дали трябва да се концесионират плажовете и каква част от тях трябва да се отдават под наем, както и каква част да си останат неохраняеми.

„В много държави няма спасители на плажа“, уточни експертът.

Той добави още, че кабинетът Петков не е успял да промени закона за туризма, който е с изключително остаряла концепция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари