Българинов ще иска от МВР анализ на опасните пътни участъци в Русе

3
За сега обаче не се предвижда затваряне на отсечката и забрана на обратния завой
За сега обаче не се предвижда затваряне на отсечката и забрана на обратния завой

За сега обаче не се предвижда затваряне на отсечката и забрана на обратния завой

Областният управител на Русе Борислав Българинов ще проведе разговори с представителите на институциите в региона, имащи отношение към реагирането на сигнали за пътно-транспортни произшествия. Коментарът идва часове след поредния тежък инцидент в крайдунавския град, отнел живота на двама души.

Става дума за катастрофата от тази сутрин на бул. „България“ в района на „Охлюва“, при която загинаха двама румънски граждани. Лeĸият aвтoмoбил, в ĸoйтo ca пътyвaли жените, e бил yдapeн cтpaничнo oт тeжĸoтoвapeн ĸaмиoн, ĸoйтo cе e движил пo глaвния път в пocoĸa Coфия.

Πo пpeдвapитeлнa инфopмaция лeĸaтa ĸoлa e пpeдпpиeлa oбpaтeн зaвoй нa oбpъщaлoтo, зa дa cе вĸлючи в движението по бyлеварда. Припомняме, че това не е единичен трагичен случай там. Напротив често пъти на мястото са се случвали тежки инциденти.

Според Българинов днес е имало забавяне в действията на разследващите полицаи при извършването на огледа на място. Проблемът е, че координацията между различните институции не е достатъчно добра и някои от тях не съумяват да реагират своевременно.

По думите на областния управител, ако реакцията на компетентните структури бъде достатъчно бърза и адекватна, ще се спести много време и производството ще започне в най-кратки срокове. От друга страна, така ще се предотврати и създаването на затруднения при движението на другите моторни превозни средства. Колкото до това дали ще се предприемат допълнителни мерки за реорганизация на движението, за да се избегнат конфликтни ситуации, Борислав Българинов бе категоричен, че въпросът отново ще бъде поставен на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. За сега обаче не се предвижда затваряне на отсечката и забрана на обратния завой.

Освен това Българинов ще изиска от Областната дирекция на МВР детайлен анализ с възможни предложения за намаляване на пътния травматизъм по най-проблемните участъци в региона. Той се надява, че подобен подход ще се превърне в начин на работа за органите на МВР и така ще се действа максимално ефикасно във всяка ситуация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари