Българинът няма култура и дисциплина в консумацията на алкохол

2
Тревожна тенденция: 11% от българите пият между 100 и 200 мл. на ден
Тревожна тенденция: 11% от българите пият между 100 и 200 мл. на ден

Тревожна тенденция: 11% от българите пият между 100 и 200 мл. на ден

Българинът консумира средно по 40 милилитра дестилиран алкохол на ден – това е алкохол в приемливи от социална гледна точка количества. Това каза в ефира на bTV Ралица Скорчева от Асоциация на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки, България.

„Все още не сме почистили конфетите от домовете си, а вече брой жертвите на прекомерната употреба на алкохол. Според мен проблемът не е в количеството, а в липсата на култура и дисциплина. Ние консумираме спиртни напитки, но без да знаем кога да спрем“, обясни тя.

От думите ѝ става ясно, че отговорното консумиране на алкохол е част от здравословния начин на живот и балансираната ни диета. Българинът консумира средно по 40 милилитра дестилиран алкохол на ден, ако се раздели цялото изпито количество през 2022 година на пълнолетното население.

Това са допустими от СЗО количества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    ×××
    ПАК ПОРЕДНИТЕ ТЪПИ СТЪКМИСТИКИ.ТЕ АНГЛИЧАНИТЕ,ОСОБЕНО МЛАДИ ЖЕНИ,КАТО СЕ ОСВИНВАТ ВСЕКИ ПЕТЪК,ГОЛЯМА КУЛТУРА ИМАТ НА ПИЕНЕ.ИЛИ ГЕРМАНЦИ,ЧЕХИ И ДРУГИ ПОДОБНИ С БИРАТА,ПОЛЯЦИТЕ С ВОДКАТА,ЗА СКАНДИНАВЦИТЕ ПРЕЗ УИКЕНДИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ. НИЕ ПОНЕ ПИЕМ ЗА УДОВОЛСТВИЕ,ДОКАТО ХАПВАМЕ.ПОЧТИ КАТО ЕДНИ ФРАНЦУЗИ.АМА НЕ ПОЧВАМЕ С ВИНОТО ОЩЕ ОТ ОБЯДА
  • 1
    2
    Jana Beleva
    40 грама , като знам че аз въобще не пия и разделям с някой , който изпива и моят пай това не е правилна статистика .
  • 9
    1
    впп
    Така написана, статията звучи доста тъпо! Уж 40 грама на ден според СЗО са допустими и в рамките на нормалното количество, а тенденцията била тревожна и сме нямали култура и дисциплина в консумацията й! Списвача да си хвърля дипломата, ако има такава, и да се захване с нещо от което разбира!TT
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари