Българин в Кипър се нуждае от помощ

0
Стефан се нуждае от 400 евро, за да може да стигне до българското посолство в Никозия
Стефан се нуждае от 400 евро, за да може да стигне до българското посолство в Никозия

Загрижен жител на кипърския град Пафос се е завтекъл на помощ за бездомен българин, чиито мобилен телефон, лична карта и други предмети са били откраднати, докато е спял под звездите в парк в центъра на града, след като началникът му не му изплаща заплатата, предаде Cyprus Mail, цитиран от Агенция Фокус.

С молба да бъде записана единствено като Надя, служител в офис заяви, че тя се опитва да събере 400 евро, за да помогне на „Стефан“ – псевдоним, да си стъпи на краката. Стефан е трябвало да напусне квартирата си преди шест седмици, след като началникът му не му изплаща дължимите заплати.

Мъжът, знаещ гръцки и турски език се е преместил в Пафос преди три години, за да търси по-добър живот, поради липсата на препитания в родния си град.

Надя забелязва Стефан да спи в парка в центъра на Пафос, докато разхожда кучетата си. След като говори с него, тя разбира, че и той като нея е българин.

Историята му е много тъжна и той ми каза, че няма никой да му помогне, затова и реших да го подкрепя“, заяви Надя. Съпругът на Надя е говорил с бившия началник на Стефан по телефона, но той няколко пъти е лъгал, казвайки, че ще донесе дължимите заплати на Стефан, но не е изпълнил поетия ангажимент от седмици. Началникът също така е заплашвал българина с насилие.

Стефан се нуждае от 400 евро, за да може да стигне до българското посолство в Никозия, придружен с двама свидетели, за да попълни необходимата документация за временен транспорт. Останалото ще е нужно за едномесечен наем.
Никой няма да го наеме без лична карта. С временна той ще може да работи достатъчно, за да получи редовни документи“, добави тя.

Стефан живее под открито небе в парка на стар дюшек. Той заяви, че се срамува от настоящата си ситуация и иска работа и малко място, което да нарече свой дом. „Всичко, което имах бе откраднато от мен преди месец. Без Надя и съпруга ѝ щях да съм загубен“, посочи той.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари