Българин стана световен шампион по плуване

4
18-годишният Петър Мицин поведе на 400 метра свободен стил
18-годишният Петър Мицин поведе на 400 метра свободен стил Снимка: БТА

18-годишният Петър Мицин поведе на 400 метра свободен стил

Талантливият български плувец Петър Мицин стана световен шампион на 400 метра свободен стил на шампионата на планетата по плуване за юноши и девойки в Нетаня, Израел, съобщи БТА.

18-годишният състезател на Вихрен (Сандански), който е световен рекордьор в тази дисциплина, спечели финала с време 3:46.49 минути. Мицин поведе след 150-ия метър на дистанцията и не изпусна водачеството до края. Втори остана италианецът Алесандро Рагаини с 3:46.66, а трети е друг представител на Италия - Филипо Бертони с 3:48.73.

Петър Мицин ще стартира на още три дисциплини в Нетаня, като утре ще участва на 200 метра свободен стил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари