Българин стана австралиец на 2017 година

0

Модният дизайнер Пол Василев бе обявен за млад австралиец на 2017 година, предадоха местните медии.

Престижната ежегодна награда се връчва на видни австралийци, които са станали модели за подражание на своите съграждани. Подборът се осъществява на базата на кандидатури, предложени от всичките 32 щати и територии на Австралия, пише "Телеграф".

26-годишният Пол, чийто баща е българин, е създал световноизвестната модна къща "Паоло Себастиан". Себастиан е второто му име, а Паоло е поиталианченото му малко име (майка му е италианка). Както изтъкват австралийски медии, малко техни сънародници могат да произнесат и запомнят българското му фамилно име.

Пол от малък изпитвал страстна любов към модата. След като баба му го научила да ползва шевната машина, той ушил първата си рокля едва 11-годишен. Като тийнейджър създал множество официални тоалети за свои приятелки, а на 16 години представил първата си модна колекция. Година по-късно той лансирал своя лейбъл.

Младият моделиер е завършил престижния Европейски институт за дизайн в Милано. Сега Пол дава работа на 15 шивачки в своята фирма в родния си град Аделаида, а 50% от продажбите на луксозните му ръчно изработени тоалети се извършват в чужбина. Някои от тях са били носени на червения килим при раздаването на наградите "Оскар" и "Златен глобус". Миналата година неговата колекция "Позлатени крила" бе показана по време на Седмицата на висшата мода в Париж.

Макар да е от смесен брак, Пол тачи българските си корени. Всеки Великден той ходи на вечерната литургия в православната черква в Аделаида, където има голяма колония от нашенци.

Източник: Телеграф
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари