Българин спечели фотоконкурс на National Geographic

1
Ясен Тодоров е един от най-значимите български цигулари, професор по музика, фотограф, пилот на самолет
Ясен Тодоров е един от най-значимите български цигулари, професор по музика, фотограф, пилот на самолет

В един горещ ден в пустинята в края на май близо до Apple Valley, Калифорния, Ясен Тодоров полита със своя малък самолет 1976 Piper Warrior.

Летейки често през пустинята Мохаве, Тодоров е запознат с тази територия, включително мястото за съхранение на автомобилите на Фолксваген, разположено точно до логистичното летище на Южна Калифорния. Това е мястото, където Тодоров ще заснеме снимката за голямата награда във фотоконкурс за 2018 на National Geographic.

Логистичното летище на Южна Калифорния, познато като Victorville Airport, е известно като място за съхранение на „пенсионираните“ самолети, но в крайна сметка се използва като място за скрап. През 2015 г. се появи новината, че Фолксваген са излъгали за данните на вредните емисии на своите автомобили и по-големия участък от земята в непосредствена близост до летището стана гробището за превозните им средства, пише ambicia.com.

Когато Ясен Тодоров чете за новината, е поразен от мащаба на историята и иска да види със собствените си очи тази сцена.

Тодоров е един от най-значимите български цигулари, професор по музика, фотограф, пилот на самолет. Живее от началото на деветдесетте години в САЩ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари