Българин спечели €33,100 от покер турнир в Чехия

0
Стоян Стефанов успя да се изкачи до петото място в Eureka Rozvadov 2016!
Стоян Стефанов успя да се изкачи до петото място в Eureka Rozvadov 2016!

Стоян Стефанов успя да се изкачи до петото място в Eureka Rozvadov 2016!

Седмина българи взеха участие в тазгодишният Eureka Razvadov Main Event, сред които Стоян Стефанов, Вилиян Петлешков, Стефан Нейчев, Фахредин Мустафов и Петър Петров. Но само Стоян Стефанов успя да стигне до парите.

Първите три стартови дни успяха да привлекат общо 682-ма играчи, а наградният фонд достигна €661,540. От тях €124,890 ще отидат при победителят.

След като вече бяха останали 20 играчи в играта вчера, Стефанов бе в долният край на чип листата, но малко по-късно успя да затвърди амбициите си за финалната маса, след като успя да се удвои от Иван Лука, чип лидера на финалната маса.

Именно аржентинецът по-късно Иван Лука спечели турнира, за което прибра €106,186.

Благодарение на добрата си игра българина успя да стигне до финалната маса в турнира. В последният ден, той започна на пето място в чип класирането.

Елиминациите на финалната маса на Eureka Razvadov започнаха още с началото на деня. В първите десетина минути Ханас Шпайзър, Робърт Кокоска и Мик Хедър бяха елиминирани. Сякаш всички играчи бързаха за някъде другаде.

За жалост след още пет минути дойде реда и на Стоян Стефанов. След ол-ин, той бе елиминиран на пето място в турнира, за което ще се прибере с награда от €33,100.

Стоян играе покер от над седем години, но предимно играе по кеш масите. Най-голямото му постижение в турнир до този момент бе Estrellas/UKIPT Marbella Main Event, където завърши на 98-мо място, с награда от €1,775.

За турнира

The Eureka Poker Tour е един от първите турове, спонсорирани от PokerStars, който се провежда в няколко места в Източна и Централна Европа. Именно поради тази причина бе взето решение името да не включва конкретно географско място, а да остане малко по-абстрактно.

Събития се провеждат в Чехия, България, Хърватска, Латвия, Австрия и много други държави.

Още в първият си сезон, Eureka Poker Tour успява да генерира награден фонд от  €1,200,000.

През 2012-та на родна земя Петър Зографов стана първият и единствен засега българин , който печели събитие от веригата. Тогава за победата си той получи €48,745.

Още покер новини четете на http://bg.rounders.org/

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари