Българин разказа как е избягал със семейството си от "Хамас"

1
В момента те са в Тел Авив при приятелско семейство
В момента те са в Тел Авив при приятелско семейство Видео: NOVA

В момента те са в Тел Авив при приятелско семейство

От 25 години сме в Израел, мислехме, че сме видели всичко, но такова нещо не сме си го и представяли”. Това разказа Ивайло Панчев. Той и семейството му са успели да избягат от терористите от „Хамас”. В момента са в Тел Авив при приятелско семейство.

Всичко започнало със сирени и ракетна атака.

Влязохме в бомбеното укритие в нашата къща. Бяхме 6 човека. Дъщеря ми е офицер в армията и за наш късмет беше с нас. Започнахме да чуваме стрелба. След около половин час може би, разбрахме, че тактиката им е била да отвлекат вниманието с много изстреляни ракети, да се разруши граничния кльон и след това да се влезе с пикапи и мотори. Ние сме на 4 км. Това значи, че с мотор или кола могат за 3-4 минути да стигнат до нас”, разказа Ивайло Панчев, цитиран от NOVA.

Ние живеем в кибуц, първа къща сме. Ако не беше намесата на нашата група за бързо реагиране, щяхме да сме първи”, разказа още той.

От техния кибуц има един убит и двама ранени.

И един вероятно отвлечен. Намериха колата му на едно кръстовище изоставена, цялата изпръскана с кръв. Нямаме данни дали е жив”, каза Панчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Ванка с танка
    В Палестина няма образование,само това е достатъчно да разбереш откъде започва всичко това.Една държава рай и до нея необразовани....нищо лично
  • 0
    2
    до 1
    Исляма не е хубаво нещо, но еврейската религия не е по-хубава също. И двете са фалшиви религии. Това че поставяш едните пред другите не е честно понеже и двете религии и двата народа са боклуци.
  • 0
    1
    Иван
    Стига живяхте в тези кибуци,вьрвете в големите градове,по безопасно е!!!Исляма са луди,опасни!Пазете се!Трябва да бьдат избити,и Башар,диктатора и Хизбула в Ливан,ама арабите са неграмотни дрипльовци и дремят, пустинни маймуни са!И затова ще ги мачкат!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари