Българин "потъна вдън земя"

0

Все още няма никаква вест за 43-годишния българин Йордан Кръстев Йорданов, който изчезна безследно на 14 октомври в Италия.

Тези дни жена му Деница Димитрова призова за помощ в издирването му в популярното тв предаване на италианския канал РАИ3 “Кой го е виждал?”.

Програмата дори е поставила профил със снимка и описание на българина в своя сайт.

Димитрова, която живее с Йордан Йорданов от 16 години и има дъщеря от него, недоумява как е възможно човек да изчезне посред бял ден в Понтедера, близо до Пиза, без да бъде забелязан от абсолютно никого.

Възможно ли е да се е качил на влака и да е заминал за някъде и никой да не е видял това? Къде е заминал?

Това са все въпроси, които Деница не спира да задава и на които досега няма никакъв отговор.

Няма вести за Йорданов нито от роднините му от България, нито от Англия, закъдето трябвало да замине след намирането на работа. Никой от неговите приятели не знае нищо за него.

И до днес въпреки упоритото търсене на италианската полиция, към която Деница се обърнала само ден след изчезването на мъжа ѝ, няма и най-малка следа.

Изглежда невероятно как човек може да се изпари по време на маршрута с влак от Ла Рота към Санта Мария а Монте посред бял ден”, недоумява Деница пред вестник “Национе”. Според българката полицейските кучета са надушили следи от Йордан между втори и трети перон на гарата в Понтедера, до Пиза. В същото време се оказва, че никой не го е виждал на гарата през този ден. Никаква вест няма за него и от бившите му колеги от фирмата, в която Йордан работел доскоро.

“Не е ли странно всичко това? Никой, освен нас, не го е виждал. Той не би ни оставил така, без никаква причина, въпреки че беше изморен и депресиран”, казва Деница. В действителност дъщерята на Йордан и жена му, която готви вкъщи, са последните, които виждат Йордан на 14 октомври.

Следи от българина няма и в Лондон, където го очаквала нова работа като куриер. Мястото в самолета за Лондон, резервирано от Йордан, останало празно.

Според Деница последните 15-ина дни преди изчезването си Йордан показал признаци на умора, депресия и безсъние. Бил се вманиачил, че някой му мисли злото. Затова и поискал да напусне предишната си работа, без обаче да обяснява защо не се чувствал добре на нея.

Жена му обаче е винаги до него и го съветва да потърси за помощ някои от приятелите им. Така Йордан намира чрез тях работа в Лондон. Купува си дори и нов мобилен телефон. Излиза за последно от дома им със стария си телефон с полузаредена батерия. В гардероба му останали и всичките му дрехи. Според Деница мъжът ѝ взел автобус от дома им в Ла Рота до гарата на Понтедера, след което трябвало да отиде до къщата в Санта Мария а Монте, която семейството купило наскоро  и в която трябвало да завърши ремонт.

Адвокатката Тициана Маночи е поела случая с изчезналия българин. Именно тя се е обърнала към популярното предаване на италианската телевизия: “Намираме се пред случай с обезпокояващи обстоятелства, каквото е и всяко изчезване по принцип, но тук има и нещо в повече. Става въпрос за 43-годишен мъж без икономически проблеми, с работа и с обичащо го семейство, който изчезва в нищото.

За последно неговият мобилен телефон е бил локализиран в Понтедера. По неговата дебитна карта няма никакви движения. Йордан е имал и българска банкова сметка с кредитна карта, до която жена му няма достъп.” Сега в новата къща Деница и дъщеря ѝ ще живеят сами.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари