Българин пострада при тежка катастрофа в Чехия

0
Тираджията е откаран в болница след удар в друг камион
Тираджията е откаран в болница след удар в друг камион

Тираджията е откаран в болница след удар в друг камион

Български тираджия е пострадал сериозно при тежка катастрофа в Чехия.

Инцидентът е станал в късния следобед вчера на магистрала D5, в посока от Розвадов към Прага. Нашенецът се е ударил в друг камион, съобщава krimi-plzen.cz, предаде GlasNews.bg.

Обработването на катастрофата временно е затворило участъка на магистралата.

Българинът е бил затиснат в задния тежкотоварен автомобил след удара. Всички служби за спешна помощ за пристигнали на място. Наложило да се разреже кабината, за да бъде изваден мъжа.

Спасителите са обезопасили мъжа още в кабината, след което той е бил свален на земята с помощта на гръбначна дъска и е транспортиран до болницата след допълнителна необходима помощ.

От спасителните служби уточниха, че десетки шофьори са спрели да окажат помощ на българина преди тях.

"Очевидно причината за инцидента е невнимание при шофиране, като водачът на камиона реагира късно на ситуацията пред него и се блъсна в тира пред тунела Валик. Мъжът е тестван за алкохол с отрицателен резултат." , съобщава говорителката на полицията.

За момента няма точна информация какво е състоянието на водача. Той откаран в болница Fakultní nemocnice Plzeň.

Някои български тираджии изразиха съмнение, че може да става и за румънски водач, тъй като регистрационният номер на возилото е на северната ни съседка. Други обаче контрираха, че това въобще не е задължително да е така.

Полицията все още разследва инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари