Българин помага за преместването на Силициевата долина в Маями

0
Как един добър кмет може да премести цяла индустрия
Как един добър кмет може да премести цяла индустрия Снимка: istock by Getty Images

С топлия си климат и благоприятните данъци Маями е напът да се превърне във важен център за финансови услуги, а метрополията на Флорида иска да привлече и технологични компании от Силициевата долина и Ню Йорк, пише dir.bg

Голдман Сакс (Goldman Sachs) и други финансови групи вече стъпиха в южната част на Флорида. Последната сред тях е нюйоркската Блекстоун (Blackstone), която ще наеме сграда за технологично подразделение.

Инвеститорите и инженерите от технологичния сектор се насочват към Флорида, привлечени най-вече от зараждащата се технологична екосистема и от по-благоприятните условия, свързани с пандемията, отколкото в Калифорния и Ню Йорк.

Неотдавна и съоснователят на ПейПал (PayPal), Бил Харис обяви в профила си в ЛинктИн (LinkedIn), че е на път да изгради нов ФинТек в Маями.

Един от хората, които имат принос за тази тенденция е кметът на Маями Франсис Суарес, станал звезда в технологичната туитосфера. Той стана още по-популярен след туита в началото на декември на Делян Аспарухов, директор на компанията за рисков капитал Фаундърс фънд (Founders Fund).

"Ами ако преместим Силициевата долина в Маями?", написа в Туитър (Twitter) Аспарухов. "Как мога да ви помогна", отговори тогава кметът.

Туитът предизвика голям интерес и Суарес си спечели 15 000 нови последователи, сред които основателят на Туитър Джак Дорси.

"Целта е хората да искат да дойдат да учат тук, да работят тук, да започнат бизнеса си тук и да огледат децата си в Маями", каза пред АФП кметът на града, който от седмици преговаря с инвеститори, за да превърне Маями в технологичен център.

Той разговаря и с братята Камерън и Тайлър Уинкълвос за възможността в града да бъде разположена централа на компанията им за криптовалута Джемини (Gemini).

Климатът и данъците не са единственото, което привличат новопристигналите, уверява кметът.

"От 10 години изграждаме истински образователен и финансов стълб, който подкрепя предприемачите и компаниите", каза той.

Пандемията вкара в играта и друг фактор - топлото време, което улеснява контактите на открито, а здравните ограничения не са толкова строги, колкото на други места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари