Българи с подвиг в Атлантика!

2

На 14-ти юни тази година 16-годишният Максим Иванов и баща му Стефан Иванов тръгват на едно лудо пътешествие през суровия Атлантически океан.

На бреговете на Португалия двамата се качват на лодката им "Неверест" и тръгват с гребане да прекосяват Атлантическия океан от изток на запад – курс, който досега не е правен в сезона на ураганите! Крайната дестинация е Бразилия, но това е само ориентировачна посока, а дължината на отсечката, която ще преминат е около 6000 км. Двамата пътешественици с удоволствие дават интервю за "Ники Кънчев шоу" директно от лодката си само на 500 километра от новата крайна цел - остров Барбадос, предаде Дарик Радио.

Повече вече от три месеца баща и син се борят с вълните, които са стигали и до 5 метра. Те гребат ежедневно, а когато се изморяват хвърлят морската котва. Когато са на морска котва обаче течението често ги връща назад и на следващия ден двамата гребци трябва наново да прекосят вече изминатото разстояние.

Най-големи беди, през които преминават баща и син в океана, са повредите на лодката. За щастие те разполагат с достатъчно резервни части и успяват да ремонтират оборудването си. Спокойни са за живота си, защото лодката им е неопитомяема като коркорова тапа, както я описва Стефан.

Уасаби!Това е нещото, което най-много липсва на гребците. Разказват, че си ловят риба в океана, която ядат почти сурова и много съжаляват за това, че нямат от лютия сос, с който да си овкусят вечерята. Крайната точка на пътешествието по план бе Бразилия, но към момента заради мерките срещу ковид, Бразилия не дава да се влиза в страната. Затова финалната цел е променена на Барбадос.

Максим е още тийнейджър. Той посрещна рожденния си ден на лодката, някъде в океана. Единственият гост на „партито”, логично е неговият баща. Двамата гребци разполагат с пакети храна, в които обаче не знаят какво има. В обикновените дни просто взимат пакет и ядат каквото им се падне. На специалните дни, какъвто бе рожденният ден на Макс, двамата празнуваха като отвариха по няколко плика с храна и имаха специалната привилегия да си изберат вечерята.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари