Българи разказват за кървавата баня в Берлин

0
Добре, че нямаше много хора както през уикенда, защото беше понеделник
Добре, че нямаше много хора както през уикенда, защото беше понеделник

Пазарът не е много голям, снощи всичко беше спокойно, нищо не подсказваше какво ще се случи.

Добре, че нямаше много хора както през уикенда, защото беше понеделник. Това разказа пред Нова Паулина Георгиева – наша студентка, която следва архитектура в Технически университет в Берлин.

Снощи тя и семейството, което дошло на гости за празниците, били на Коледния базар и си тръгнали минути преди кървавата баня да се случи.

Досега не съм усетила страх от териристична атака или някакво негативно отношение към мигрантите, разказа Паулина.

Всеки ден минавам от там – на излизане от работа, около 20 ч, минах през мола в съседство. След това видях, че полицаите си говорят по радиостанциите, охраната на метрото също се беше запътила към базара и разбрах, че има нещо. След малко прочетох в Туитър какво се случва, разказа българинът Константин Воротнюк, който живее в Берлин.

Този инцидент ще подпомогне тази част от немското население, която е по-консервативна и тясно ориентирана. Догодина в Германия има парламентарни избори, по-последни проучвания крайнодясната партия „Алтернатива за Германия”  ще влезе в Бундестага и това определено ще й помогне, обясни пред Нова политологът Рангел Васев, който също живее в Берлин.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари