Българи пазаруват за Коледа в Одрин, празнуват и Нова година

0
С наближаването на Рождество Христово хиляди българи заливат Одрин за шопинг и за прекарване на коледните и новогодишните празници
С наближаването на Рождество Христово хиляди българи заливат Одрин за шопинг и за прекарване на коледните и новогодишните празници Снимка: Мина Димитрова, БТА

С наближаването на Рождество Христово хиляди българи заливат Одрин за шопинг и за прекарване на коледните и новогодишните празници

Хотелите са запълнени на сто процента. Няма незаети стаи и в пансионите в града и в близките селища, информираха от управата на хотелиерската асоциация. Резервациите в ресторантите в Одрин за новогодишната нощ също са запълнени на 90 на сто от българи, предава БТА.

“Нашите готвачи сега изучават български ястия, които ще предложим в новогодишните менюта. Изпълнителите и джидеите ще включат български песни в репертоарите си”, разказа Мерт Арабаджъ, мениджър в ресторански комплекс в Одрин.

Според одринските търговци около 90 процента от клиентите им са българи. Някои идват по за ден, други остават по два-три дни и пазаруват различни стоки. Заради високия курс на лева на фона на обезценяването на турската лира пазаруването им излиза по-евтино, отколкото в България.

В навечерието на коледните празници Одрин бе украсен със светлинни гирлянди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари