Българи измамиха Белгия с близо 2 милиона евро

0
Наказателният съд в белгийския град Лиеж се произнесе с осъдителни присъди срещу 17 подсъдими, обвинени в злоупотреби за 1,7 милиона евро
Наказателният съд в белгийския град Лиеж се произнесе с осъдителни присъди срещу 17 подсъдими, обвинени в злоупотреби за 1,7 милиона евро

Наказателният съд в белгийския град Лиеж се произнесе с осъдителни присъди срещу 17 подсъдими, обвинени в злоупотреби за 1,7 милиона евро, съобщиха местни медии, цитирани от БТА.

Осъдени са 15 души и две дружества, едно от които е регистрирано в България. Делото засяга измами в областта на международните превози. Установено е, че между 2010 и 2012 г. двете дружества наемали български и турски шофьори, на които плащали минимални възнаграждения от три евро на час.

Чрез подставени лица фирмите регистрирали представителства в Брюксел. Схемата помогнала за избягване на плащането на осигуровки и била свързана с подправянето на документи. Според следствието шофьорите работели по 17-18 часа на денонощие, а устройствата в камионите им, с които се отчита пробегът, били манипулирани.

Камионите били регистрирани в България и Словакия. Пояснява се, че белгйската социална система е изгубила по този начин около един милион евро. Обвинението гласи, че става дума за т. нар. социален дъмпинг, трафик на хора и измама.

Следствието започнало по сигнал на уволнен шофьор.

Присъдата предвижда отнемането на имущество за над 503 хиляди евро. Подсъдимите са получили условни присъди между шест и 60 месеца лишаване от свобода.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари