Българене излиза на протест срещу продажбата на реакторите от АЕЦ "Белене"

5
Гражданското недоволство е насрочено за тази събота
Гражданското недоволство е насрочено за тази събота Снимка: Елина Кюркчиева / БТА

Гражданското недоволство е насрочено за тази събота

В село Българене ще се проведе протест срещу предоставянето на реакторите на Атомната електроцентрала (АЕЦ) "Белене" за Украйна. Това съобщи за БТА Данаил Раденцов, областен координатор на партия "Възраждане" в Плевен.

Гражданското недоволство е насрочено за тази събота, 15 юли, от 10:00 часа, на разклона за пътя Русе – София в селото.

Раденцов посочи, че в протеста ще участват граждани, които ще изразят своята позиция относно решението на правителството да бъдат "подарени" на Украйна двата реактора, закупени за АЕЦ "Белене". От "Възраждане" настояват да се дадат отговори на въпросите как Украйна ще плати за реакторите, както и за пълна прозрачност за разходите, направени през годините от държавата, за съхранението им.

Очаква се в протеста да се включат членове на "Възраждане" от Белене, Левски, Пордим, Долна Митрополия, Червен бряг, народни представители от парламентарната група на партията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    що
    да не би да им е приятел?!?
  • 7
    2
    До 1
    Духай бе смачкан боклук усраински!
  • -9
    1
    Бандера
    Роналд Рейган - враг на тутраканската селищна систвма! Сега очаквам селяните от Българене да обявят на билборд, че Зеленски им е враг!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари