„Бъди добър!“ завладя училищата в община Ценово

0

В учебните заведения в община Ценово денят 27 февруари премина под мотото „Бъди добър!“. 

Идеята се превърна във водещо начало за отбелязването на Световния ден срещу тормоза в училище. По традиция инициативата се провежда в последната сряда на февруари и е известна още като Ден на розовата фланелка. И момичетата, и момчетата станаха съпричастни към идеята училищата да се превърнат в територия на толерантност и доброта. Началото бе поставено от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни като на всички бяха раздадени розови фланелки, които за ден се превърнаха в неофициална униформа.

В аулата на ОУ „Христо Ботев“ в Ценово денят започна със занимателни игри. Участниците, разпределени в два отбора, изплетоха с ръце мрежа като паяжина, върху която бе поставена топка с цветовете на българския трибагреник.  „Инициативата се отбелязва за трета поредна година в нашето училище. Всички проявяват подчертан интерес и желание да се включат в състезанията. Добрата мотивация им позволява да работят в екип, да се почувстват необходими в решаването на казуси“, уточни директорката на школото Камелия Леонова. Състезателите проявиха творческите си умения и иновативност по време на втората задача. Те трябваше да напишат приказка за доброто, която започваше с израза „Добрите думи живееха в едно задружно семейство….“. Малчуганите се справиха блестящо с поставената задача. Единодушното мнение на учениците от четвърти клас е, че „без вълшебните извинявай, обичам, извинявай няма на земята приятелство, добро, красота и любов“. Накрая учениците се подредиха за обща снимка в двора на училището като оформиха розова фланелка с надпис „Не на тормоза“.

С много разнообразни инициативи беше отбелязан Денят на розовата фланелка и в училищата в Караманово, Новград и Долна Студена. „Децата никога не бива да забравят, че истинското приятелство е едно от най-важните неща на този свят. А думите добро, обич и любов винаги пораждат чувство на уважение и признание“, допълни Диана Борисова – директор на училището в Караманово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари