"Бадер" откри център за обучение в Русе

1

Областният управител Галин Григоров присъства на откриването на Центъра за обучение на персонал на „Бадер България Мениджмънт“ ЕООД.

В приветствието си той благодари на ръководството на компанията и ги поздрави за избора именно в Русе да бъде направената първата стъпка към Югоизточна Европа на една от най-големите и утвърдени компании в световен мащаб за интериорно обзавеждане на автомобили.

„Стъпването на Вашата фирма в България и още повече в Русе за нас е огромна чест! Вие осигурявате нов път за развитие на региона!“ добави още Григоров.

Не на последно място той отправи пожелания за сили, търпение и множество бъдещи успехи в развитието на този значим за региона бизнес.

Поздравления към мениджмънта на фирмата бяха отправени още кмета на Община Русе Пламен Стоилов, както и от председателя на Общото събрание на Русенския университет проф. д-р Велизара Пенчева.

Специални благодарности от компанията бяха изказани на областната и общинска администрация.

Сред официалните гости бяха и представители на висшия мениджмънт Александър Гертнер, Флориан Йозер, както и Дражен Добиш, а също и заместник-кметът по европейско развитие на Община Русе д-р Страхил Карапчански, главният архитект Живка Бучуковкса, заместник-ректорът по развитие, координация и продължаващо обучение на РУ „Ангел Кънчев“ проф. д-р Пламен Даскалов и представителни на институции от област Русе.

Припомняме, че BADER е немска компания, която осъществява дейността си на 5 континента, като работи за някои от най-известните автомобилни производители.

Очакванията са до края на тази година да бъде обособена и самата фабрика за кожени тапицерии за автомобилни седалки, чието производство ще бъде без замърсяване и отделяне на вредни емисии. Работните места, които се планират да бъдат осигурени до края на 2019 г. са 250, а общият им брой след успешното стартиране на бизнеса би трябвало да достигне 500.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари