Бабово посреща с греяна ракия и зелева чорба в събота

3
Ежегодно празникът събира хиляди хора от цялата страна
Ежегодно празникът събира хиляди хора от цялата страна Снимка: Областна администрация - Русе

Ежегодно празникът събира хиляди хора от цялата страна

За девета поредна година в Бабово ще се проведе уникалният фолклорен празник на греяната ракия и зелевата чорба от старовремската софра. Събитието, което се превърна в традиция, тази година ще се състои на 24 февруари /събота/ от 10:00 часа. Ежегодно празникът събира хиляди хора от цялата страна. Организатори на събитието са местното Народно читалище „Никола Йонков Вапцаров 1927“, кметството и пенсионерската организация в селото. Проявата не би била възможна и без подкрепата на Община Сливо поле. Предвижда се тази година празникът да бъде открит от областния управител на Русе Данаил Ковачев, кметът на Сливо поле Валентин Атанасов и кметът на Бабово Пламен Пенков.

Богатата празнична програма ще включва изяви на 35 читалищни формации от България, както и провеждане на конкурси за най-блага греяна ракия, най-автентична старовремска софра, а също и за най-лична мома, както и за най-напет юнак. За класиралите се на първите три места във всяка от категориите ще бъдат осигурени материални награди от организаторите, съобщават от Областната администрация в Русе.

По време на празника всеки ще има възможност да се наслади на традиционната и вкусна Бабовска зелева чорба и греяна ракия по рецепти, завещани от баба Ханджийка и на още други вкусотии от стари времена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари