Любителите на греяната ракия и зелевата чорба ще се съберат в Бабово

5
Седмото издание на фестивала ще се проведе на 19 март на площада на селото
Седмото издание на фестивала ще се проведе на 19 март на площада на селото Снимка: Dunavmost / архив

Любителите на греяната ракия и зелевата чорба отново ще се съберат в Бабово на традиционния фолклорен празник. 

Седмото издание на фестивала ще се проведе на 19 март на площада на селото. Записването за участие вече започна, съобщиха организаторите.

По време на празника „Греяна ракия и зелева чорба от старовремската софра” всички гости и участници ще имат възможност да опитат от традиционната бабовска зелева чорба и греяна ракия, приготвени за поредна година в Юнашкия тиган от най-добрия кулинарен разказвач Ангел Ангелов.

Гостите ще се насладят на три конкурса „Най-автентична старовремска софра”,”Най-напет Юнак” и „Най-лична мома”. Присъстващите ще могат да се насладят на прекрасните български народни песни и танци от участниците на сцена. Организаторите с подкрепата на Община Сливо поле са подготвили много изненади и приятни моменти.

Традиционно празникът се провежда през февруари, но тази година ще бъде през март с надежда епидемиологичната обстановка да се нормализира и да няма пречка да се състои.

През 2021 г. събитието се състоя с благотворителна кауза, вкусните ястия зарадваха хора в нужда към БЧК Русе, абонатите на Патронажна грижа в Община Сливо поле и членовете на Общинската пенсионерска организация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Реалист
    Радостта на обикновения пияндурник
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари