БАБХ: Яйцата, внесени от Украйна, са безопасни

0
Резултатите от пробите за забранени вещества са отрицателни
Резултатите от пробите за забранени вещества са отрицателни

Резултатите от пробите за забранени вещества са отрицателни

Яйцата, внесени от Украйна, са безопасни. Това показаха резултатите от изследванията на Българската агенция за безопасност на храните, предава БНР. Проби от яйцата, пристигнали в периода 09-19 март, са изследвани за забранени за употреба ветеринарни лекарствени продукти, антибиотици, сулфонамиди, кокцидиостатици, тежки метали и радиоактивност. Резултатите са отрицателни.

Производители на яйца изразиха опасения, че внесените над 2 милиона яйца от Украйна са без маркировка и се представят за български. Собственици на птицевъдни ферми изразиха притеснение, че яйцата, които идват от трети страни са с по-ниски цени и това се отразява на цената на родните яйца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Този
    Те не са от Украйна там всичко е разрушено .Поне така се пиши или зеления краде помощи от Полша и ги препродава голяма украинска мафия Излиза че Русия не ги гърми те сами си правят салюти .
  • 9
    1
    Русенец
    Говорете си не ми пречите искаме публичност на пробите боклуци
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари