Баба Костадинка остава без дом?

0
Историята на баба Костадинка от Варна и семейството й е история за едни наивни възрастни хора, които са имали добър живот, дребен бизнес и хубава къща
Историята на баба Костадинка от Варна и семейството й е история за едни наивни възрастни хора, които са имали добър живот, дребен бизнес и хубава къща

Историята на баба Костадинка от Варна и семейството й е история за едни наивни възрастни хора, които са имали добър живот, дребен бизнес и хубава къща.

Те обаче са изправени пред възможността да останат без дом. Това разказва в писмо до медията Petel.bg Нина Добрева, която организира кампания в помощ на възрастната художничка и семейството й.

Някога са имали къща, която дават за строеж срещу обезщетение и получават 2 апартамента. Имат и малка книжарничка, която им е основен доход.

„Внукът им купува вила с ипотечен кредит. За жалост книжарничката вече не е толкова оборотна и фалират. Решават да продадат единия апартамент и с парите да направят оранжерия. Продават го уж на брокер с клиент, които се оказват измамници и срещу подписите им всичко изчезва... Имат нужда от пари, имат кредит и се стига до заем от лихвар, на който прехвърлят другото си жилище, а той щял да им го върне когато върнат заема към него.

Заемите им към банки и бързи кредити растат, апартаментите им вече не са техни, водят се дела, но без успех. Сина им не може вече да плаща ипотеката на вилата където всички живеят и тя е обявена за продан от съдия изпълнител“, разказва в писмото си Нина Добрeва.

Даниела-внучката на Костадинка е с сериозно психично заболяване и пие скъпи лекарства,тя има и деца. Внукът на Костадинка също има две малки деца и живее на квартира, а заплатата му е мизерна. Всички са със запори и общо парите които получават са към 500 лв на месец от инвалидни пенсии.

„Разчитат на картините на баба Костадинка за да имат хляб. Съвсем скоро всички те ще останат без дом. Това е история за един хубав някога живот, погубен от наивност и от липса на закони във защита на възрастните хора“, добавя Добрева.

Румяна, дъщерята на Костадинка е писала писмо до омбудсмана Мая Манолова, в което предава драмата на семейството.

Ако имате желание да им изпратите някаква помощ можете да го направите единствено по еконт поради запорите им. До Румяна Василева Кротева 0898259907, Варна, Еконт, офис „Чаталджа“.

Източник: Petel.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари