Азис е обиден и напуска България

1
Васко е предприел всички мерки и обмисля скоро окончателно да напусне страната
Васко е предприел всички мерки и обмисля скоро окончателно да напусне страната Снимка: Булфото

Фолк певецът Азис се готви да избяга от България. Кралят на чалгата у нас е пред фалит, пише в. „България днес”.

До ситуацията се стигна, след като години наред Азис не бе покривал задълженията си към НАП. В момента скъпарският му апартамент е обявен за продан.

НАП са предявили претенции и към още един негов имот, който по документи се води на майката на дъщеря му – Гала. Ако и той им бъде отнет, изпълнителят, дъщеря му Рая и спътницата му от детинство остават без дом.

Войната на Азис с агенцията по приходите започна през 2009 г. Данъчните правят ревизия и откриват, че славеят не се е регистрирал по ДДС, въпреки че бил длъжен да го направи заради доходи от независима икономическа дейност в размер над прага от 50 000 лв. В ревизионния акт от 2011 г. данъчните му начислили задължения от 581 00 лв., като с лихвата сумата набъбнала на 800 000 лв. сега държавата си търси парите, като разпродава имуществото на певеца.

 „Не смятам, че е честно това, което се случва. Не съм съгласна с тази офанзива точно срещу нас. Декларирали сме всички доходи, имало е счетоводна къща, която е изчислявала данъците на Васко. Когато течеше проверката срещу естрадни изпълнители, се чувствах спокойна, защото знаех, че на нас всичко ни е точно. В един момент се оказва, че е имало още данъци. Институциите изчакаха да минат три години и тогава казаха публично какво се случва. Защо не ни информираха още първата година, за да оправим нещата”, ядосва се жената до певеца – Гала.

Обиден, Васко е предприел всички мерки и обмисля скоро окончателно да напусне страната. Неслучайно от известно време насам той се изявява почти изцяло в съседна Турция.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари