Автомобил блъсна младеж с тротинетка в Русе

5
Инцидентът е станал на кръстовището между Кауфланд и Практикер на улица "Лозен планина"
Инцидентът е станал на кръстовището между Кауфланд и Практикер на улица "Лозен планина" Видео: Танжу Исмаил

Инцидентът е станал на кръстовището между Кауфланд и Практикер на улица "Лозен планина"

В неделя, 22 октомври, в Русе е станал инцидент, при който автомобил блъсна младеж с електрическа тротинетка. Инцидентът е станал към 16:00 часа на кръстовището между Кауфланд и Практикер на улица "Лозен планина".

От кадрите на видео, публикувано в социалната мрежа от Танжу Исмаил, се вижда, че момчето с тротинетката изскача ненадейно и автомобил, който потегля, го блъска. Младежът пада на уличното платно. За щастие, момчето не е пострадало сериозно и се разминава само с уплаха.

Това е поредният пример за това как липсата на регулация на популярните електрически тротинетки ежедневно създават предпоставки за различни инциденти.

В момента в България няма никакви нормативни изисквания за използването на електрически тротинетки. Това означава, че всеки може да кара тротинетка, без да има необходимата квалификация или без да носи защитна екипировка.

В резултат на това често се случват инциденти, при които тротинетките се сблъскват с автомобили, пешеходци или други тротинетки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    21
    Умен
    Тези тротинетки незабавно трябва да се забранят и който срешне тротинеткаджия да нe го мисли.Бахти и наглите пешлимета, нямат грам мозък в кухите си глави, а хвърчат като вятъра.Нямат представа от правилата на движение, нямат каски......нищо нямат. Метнали се на тези пластмасови боклуци и смятат, че всеки трябва да мисли за тях и да ги пази.В Париж ги забраниха и ако хванат тротинетка по улиците- конфискуват и яка глоба.
  • 10
    20
    Спокоен
    Ще слагам видеорегистратор. Решено е. Точно снощи, точно в 23:00 по Борисова правя ляв завой към К.Иречек и ... за малко да отнеса поне условна присъда. Велосипедист, няма и светодиотче да отбележи, че там има нещо. Кара срещу движението, навел глава и лъзка по телефона си. Добре, че гумите ми изпищяха при спирачките, че тоя директно щеше да ме нацели челно.
  • 3
    19
    MTV 90s
    В дясно от тротинеткаджията има пешеходна пътека. Да беше спрял там и да пресече пеша като нормален човек. Какво търси на пътя с този пластмасов боклук? След няколко години като им се прецакат батериите на тези тротинетки ще си ги държат за украса .
  • 9
    18
    Mmmm
    Тротинетките са длъжни да се движат по велоалеята ако има такава. Тук има. Виновен е келеша с тротинетката
  • 28
    17
    Naiwnik
    Писна ми от малки гъзета-тротонедкажии, кото се возят по двама без каски и свидетелство за управление. Какво правят на пътя? Това пътно превозно средство ли е или балон под налягане? Аз съм на пътя, защото съм държал изпити за книжка и я подновявам на колкото време е необходимо с необходимите документи и таманета в КАТ. Те нямат грам представа от правилник. Постоянно си пресичат на червено. Като ме спрат за проверка, само дето не ми бъркат отзад. А при тротинетките НИЩО. Случайно ли е, че в Париж ги забраниха?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари