Авто - мото шествие в Русе

0
Сборният пункт е пред бившата "Мототехника" на бул. "Липник" до 17:30 часа
Сборният пункт е пред бившата "Мототехника" на бул. "Липник" до 17:30 часа Снимка: Кис 13

Граждански протест авто-мото шествие под надслов "България - Дом на българите" ще се проведе в Русе днес. Организатор е Бойко Никифоров от "Бъдеще за Русе".

Сборният пункт е пред бившата "Мототехника" на бул. "Липник" до 17:30 ч. В 18 ч. шествието стартира и трябва да премине последователно по улиците на няколко квартала, сред които "Здравец - Изток", "Здравец", "Дружба", "Възраждане" и да завърши в района на Речна гара, уточнява организаторът.

"Протестираме срещу политиката на управляващите, които превърнаха България в Мащеха за Българите и Майка за чужденците. Протестираме срещу дискриминацията на Българите за сметка на чужденците, узаконена с Наредба на Министерски съвет, съгласно която кметовете на населените места осигуряват с финансови и материални средства, събрани от българите, всички битови нужди на "интегриращите се" чужденци, незаконно нахлули в България!", пише Никифоров.

Припомняме, че в Русе вече се проведоха няколко протеста против емигрантски лагер в града или региона. По време на последния стана ясно, че от Министерски съвет са уверили, че към момента няма взето решение за изграждане на лагери за емигранти и няма оглеждани такива постройки за целта на територията на област Русе.

Дебати и тогава предизвика и утвърдена през лятото Наредба за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумение за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила, която е основна тема на днешния протест.

Според нея чужденците у нас, получили бежански статут и право на международна закрила, ще имат възможност да заживеят в български общини. Бежанците ще получат от дадената община жилище, детска градина и училище за децата, здравно осигуряване, обучение по български език, професионално ориентиране и обучение, както и включване в програми за заетост. Предвидена е и финансова помощ, която да покрива част от разходите за живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари