Австрия отпуска близо 4 милиона евро за доставки на украинско зърно за бедните държави

0
Използването на глада като оръжие няма място в този свят, заяви министърът на външните работи
Използването на глада като оръжие няма място в този свят, заяви министърът на външните работи Снимка: Thomas Kronsteiner / Getty Images

Използването на глада като оръжие няма място в този свят, заяви министърът на външните работи

В информация за пресата министърът на външните работи на Австрия Александър Шаленберг съобщи, че Австрия отпуска 3,8 милиона евро за програмата „Зърно от Украйна“. На днешния ден Украйна почита жертвите на Гладомора от зимата на 1932 - 1933 година, когато диктаторът Йосиф Сталин обрича на гладна смърт четири милиона украинци. Днес стартира инициативата "Зърно от Украйна", чиято цел е въпреки войната украинско зърно да се изнесе за бедни държави с гладуващо население, информира БТА.

Шаленберг припомня, че през зимата на 1932 - 1933 година съветското ръководство е унищожило човешките достойнство и живот. „Днес наблюдаваме същото. Никога няма да забравим ужасите, предизвикани преди 90 години. И трябва да сме сигурни, че отговорните за днешните ужаси ще бъдат привлечени под отговорност." По-нататък министърът обобщава: "Използването на глада като оръжие няма място в този свят".

Австрийският принос за инициативата, осъществена от Организацията по прехрана и земеделие на ООН (ФАО), ще помогне на хората в Судан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    до 2
    Глупости! Не си прав! Не е гей. Жив педераст е!
  • 9
    2
    300%
    Хайде кажете, че тоя на снимката не е гей ... €врогей!
  • 9
    1
    Йосиф
    ах ти лицемерна маймуно. точно вие използвате гладът като оръжие срещу източна европа и умишлено ни държите в бедност за да ви мием задниците и да ви работим за без пари. супер нагли стават с всяка изминала година брюкселските и швабоговорящите уроди.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари