Австрия отлага планираното за 27 март отваряне на заведенията

0
Вечерен час заменя целодневните ограничения за движение
Вечерен час заменя целодневните ограничения за движение Снимка: EPA

Австрия отлага отварянето на кафенета, ресторанти и барове, планирано за 27 март, поради нарастващите случаи на коронавирус

Регионите отговарят за ограниченията на местно ниво. Това заяви правителството в понеделник, цитирано от "Ройтерс", предаде News.bg

Инфекциите нарастват непрекъснато, откакто Австрия отслаби третата си блокада на 8 февруари, като позволи на несъществени магазини да работят отново.

Вечерен час замени целодневните ограничения за движение.

Броят на новозаразените, за които се съобщава, се повиши над 3500 в петък - най-високото ниво от началото на декември, когато случаите намаляваха по време на втората национална блокада.

Правителството се срещна с местните власти в понеделник, за да преразгледа плана си да позволи на терасите да се отворят следващия уикенд във всички с изключение на една от тях, след като малката алпийска провинция Форарлберг даде старт по-рано този месец.

"Експертите ни посъветваха да не разхлабваме ограниченията тук, за съжаление", каза канцлерът Себастиан Курц за повечето провинции.

Миналата седмица най-силно засегнатите провинции бяха Виена, Долна Австрия, както и Бургенланд, който граничи с Унгария.

Припомняме, че в началото на март, ръководителите на Израел, Австрия и Дания застанаха рамо до рамо в Йерусалим, за да обявят официално, че създават COVID-19 ваксинен съюз. Те ще създадат съвместен фонд за по-нататъшно изследване на ваксини и сътрудничество в производството, като това се прави с цел ускоряване на веригата за доставка на ваксини. Докато Израел се превърна в световен лидер в имунизациите срещу COVID-19, страни от ЕС като Австрия и Дания са разочаровани от бавните темпове на усилията на Европа за ваксиниране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари