Австрийският канцлер пристигна в Киев

0
Зверствата в Буча трябва да бъдат цялостно разследвани от независими международни експерти, заяви Карл Нехамер
Зверствата в Буча трябва да бъдат цялостно разследвани от независими международни експерти, заяви Карл Нехамер Снимка: архив

Зверствата в Буча трябва да бъдат цялостно разследвани от независими международни експерти, заяви Карл Нехамер

Австрийският канцлер Карл Нехамер пристигна в Киев, за да изрази подкрепата си за украинското правителство, предаде ДПА.

Нехамер ще се срещне с президента Володимир Зеленски и кмета на столицата Виталий Кличко. Той възнамерява да посети и град Буча, където украинските власти съобщиха, че стотици цивилни са били избити от руските сили, пише БТА.

Нехамер е в Киев непосредствено след председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и външнополитическия ръководител на ЕС Жозеп Борел, които бяха там вчера. При пристигането си в Украйна австрийският канцлер каза пред журналисти, че зверствата в Буча трябва да бъдат цялостно разследвани от независими международни експерти. Той заяви, че целта на посещението му е да окаже хуманитарна и политическа подкрепа.

Австрия, която не членува в НАТО, засега е предоставила помощ, включително 10 000 каски и 9000 бронежилетки за мирното население.

Същевременно, подобно на Германия, тя е една от държавите от ЕС, които засега отхвърлят искането на Зеленски за забрана на внос на руски газ. Австрия получава 80 процента от синьото си гориво от Русия, отбелязва ДПА.

След известни колебания и подобни ходове на много други членки на Европейския съюз в края на тази седмица Виена изгони четирима руски дипломати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари