Австрийският канцлер замина за Украйна

0
Очаква се Нехамер утре ще бъде в Киев и в Буча
Очаква се Нехамер утре ще бъде в Киев и в Буча Снимка: Gettyimages

Очаква се Нехамер утре ще бъде в Киев и в Буча 

Австрийският канцлер Карл Нехамер замина за Киев, за да се запознае от първо лице с реалността на войната. Това съобщиха от неговия офис, предаде АФП, цитиран от БТА. Това посещение на канцлера е сред малкото на европейски лидери, посетили страната след публикуваните изображения на убити цивилни в Буча.

В петък и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посети Буча, заедно с Жозеп Борел.

Очаква се Нехамер да пътува до Буча и да посети града в събота.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски обвини руската армия, че стои зад жестоките издевателства и убийствата в града. Кремъл отрече каквато и да е вина и нарече снимките на труповете "фалшива новина".

Освен посещението в Буча, Нехамер планира да се срещне със Зеленски, след което и с премиера Денис Шмигал. Канцлерът ще се срещне и с кмета на Киев Виталий Кличко.

Чешкият, полският и словенският премиери посетиха Киев на 15 март, преди руските войски да се изтеглят от столицата, в първото пътуване на лидерите на Европейския съюз от началото на руската инвазия на 24 февруари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари