Виталий Кличко: Няма да позволим на Путин да ни открадне Коледата

0
Кметът на Киев обеща да постави коледни елхи в града въпреки продължаващите атаки и прекъсвания на тока
Кметът на Киев обеща да постави коледни елхи в града въпреки продължаващите атаки и прекъсвания на тока Снимка: Facebook

Кметът на Киев обеща да постави коледни елхи в града въпреки продължаващите атаки и прекъсвания на тока

Докато украинският президент Володимир Зеленски подготвя сънародниците си за сурова зима, кметът на Киев Виталий Кличко обеща да постави украсени коледни елхи, въпреки продължаващите руски атаки и често свързаните с тях прекъсвания на електрозахранването.

"Никой няма да отменя Нова година и Коледа. Трябва да създадем новогодишно настроение. Не можем да позволим на Путин да ни открадне Коледата", заяви Кличко в интервю за украинската новинарска агенция РБК-Украйна, предава БТА.

„Въпреки че коледни базари няма да има, киевчани трябва да получат поне украсени коледни елхи. Те ще бъдат платени от предприемачите“, каза още кметът на украинската столица.

Възможно е обаче да има проблеми с празничното осветление. Кличко призна, че заради многобройните щети в енергийния сектор в Киев все още може да има прекъсвания на електрозахранването до пролетта. Предполагаемите твърде бавни ремонтни работи за възстановяване на електроснабдяването и водоснабдяването в украинската столица наскоро предизвикаха спор между президента Зеленски и Кличко.

Борба за власт между Зеленски и Кличко?

"Много граждани на Киев останаха без електричество повече от 20 или дори 30 часа. Жителите се нуждаят от повече защита“ „Има много оплаквания, особено в Киев", каза държавният глава в петък вечерта.

Той не назова никакви имена. Но дори и така, беше ясно кого има предвид. Това не е първият път, когато Зеленски и неговата администрация срещу тежката артилерия на Кличко са на позиция. Още след като Зеленски встъпи в длъжност през 2019 г., тогавашният ръководител на президентския пост Андрий Бохдан призова за оставката на столичния кмет, който е на поста от 2014 година. "Той загуби контрол над ситуацията в града през последните пет години", каза тогава Богдан.

Зеленски: "Заедно ще преживеем всичко"

В неделя Зеленски каза "Русия се опитва тази зима да използва студа срещу хората". Той призова украинците да подкрепят хората в нужда през студения сезон. Сега е необходима сплотеност. "Заедно ще преживеем всичко", украинският президент. Кличко също призова за единство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    6
    Слон
    Въх, колко е ухилен, счастливии и горд....Шо се касае до "могъщата" руска армия..да смешни са в момента, само че не защото не могат, а щото не им дават да действат както си требе..ам нейсе, да се порадват още малко "деомократите".
  • 4
    5
    Хайл Путлер
    кво стана с великата руска могъща армия, нарориха ли хубаво украинските полета? И тези ще ми воюват с НАТО, ебати смешниците
  • 9
    4
    доктор коледа
    да не стане небето черно само покрай Коледа , а на Нова Година бомбичките да бъдат заменени с друго ;)
  • -7
    3
    до 1
    С терористи не се преговаря! Путин и кохортата му - в Хага!
  • 1
    2
    До 1
    Не забравяй,че има нации с чест и достойнство,а не като нас!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари