Австралия отвори напълно границите си за ваксинирани пътници

0
Емоционални сцени на летищата в Австралия, след две години забрана
Емоционални сцени на летищата в Австралия, след две години забрана Снимка: NOVA

В понеделник Австралия напълно отвори международните си граници за пътници, ваксинирани срещу КОВИД-19, след почти две години затваряне заради пандемията, съобщи Ройтерс

Над 50 международни полета се очакват в страната само през днешния ден, включително 27, които ще пристигнат в Сидни, най-големия град на страната, уточнява БТА. 

"Тук тече парти, свири музика, на лицата на хората има усмивки, сигурен съм, че те скоро ще танцуват", каза министърът на туризма Дан Техан пред телевизионния канал Ей Би Си от летището в Сидни, където той посрещна първите пътници с буркан "Веджимайт", популярен австралийски хранителен продукт, и плюшени коали.

Техан каза, че се прогнозира "много силно" възстановяване на туристическия пазар, като авиопревозвачът "Кантас" очаква да превози над 14 хиляди пътници до Австралия през тази седмица.

Туризмът е един от най-големите сектори на австралийската икономика, в който работи около 5 процента от работната сила на страната. Секторът обаче беше силно засегнат, след като Австралия затвори границите си през март 2020 г.

Някога привърженичка на суровите мерки срещу КОВИД-19, Австралия започна да разхлабва ограниченията и безмилостните локдауни в края на миналата година и започна да живее с вируса, след като постигна високи ваксинационни равнища. През ноември страната започна да се отваря за квалифицирани имигранти, чуждестранни студенти и туристи.

През последните три седмици броят на новите хоспитализации трайно спада и изглежда, че Австралия е преминала през пика на варианта Омикрон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари