Как се отразява отслабването на COVID мерките във Великобритания?

0
От тази седмица не е задължително носенето на маски на публични места и в училищата, отпадат и задължителните COVID сертификати за посещение на публични събития
От тази седмица не е задължително носенето на маски на публични места и в училищата, отпадат и задължителните COVID сертификати за посещение на публични събития Снимка: bTV

Напълно ваксинираните пътници, пристигащи във Великобритания, скоро няма да трябва да си правят тест за коронавирус

Това е част от предвиденото отслабване на COVID мерките на Острова, съобщава bTV

От тази седмица не е задължително носенето на маски на публични места и в училищата, отпадат и задължителните COVID сертификати за посещение на публични събития.

От 11 февруари пък напълно ваксинираните хора, пътуващи за Великобритания, ще трябва само да удостоверяват ваксинационния си статус, като попълват формуляр с данни за себе си. Засега от напълно ваксинираните няма да се изисква да имат трета доза.

Лицата под 18 г. ще се третират като напълно ваксинирани, а тези, които не са напълно ваксинирани, няма да има нужда да се изолират, нито да си правят тест на осмия ден от пристигането си. Те ще трябва обаче да имат отрицателен тест от преди заминаването си и да си направят PCR тест, след като пристигнат във Великобритания.

От правителството обясняват новите мерки са стъпка напред към нормализиране на живота. Доста коментатори обаче са на мнение, че това всъщност са опити на кабинета да трупа дивиденти.

Скандалът „Партигейт“ взима застрашителни за правителството размери. Лондонската полиция обяви, че е започнала разследване на партита, проведени на „Даунинг стрийт“ по време на пандемията.

Сред разследваните ще бъде и сигналът, че близо 30 души от персонала на „Даунинг стрийт“ 10 са се събрали, за да празнуват рождения ден на Борис Джонсън.

ITV News съобщи, че 30-те души на събитието през юни 2020 г. са изпели „честит рожден ден“ и са получили торта. От „Даунинг стрийт“ 10 не отрекоха за партито, но казаха, че служителите са се събрали за кратко, за да честитят на премиера рождения ден, добавяйки, че той е бил там за по-малко от 10 минути.

Това е поредното разкритие за нарушаване на правилата от Борис Джонсън, който е под жестоки удари и на съпартийците си. Много от противниците му съобщиха, че са били заплашвани от приближени на премиера министри и партийни функционери, за да не искат оставката му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари