Авиоексперт: При полета на хеликоптера над плаж "Градина" са извършени няколко нарушения

0
Летателното средство няма право да слиза под 300 метра
Летателното средство няма право да слиза под 300 метра Видео: NOVA

Летателното средство няма право да слиза под 300 метра

На пръв поглед нарушенията, извършени при ниския полет на хеликоптера над плаж „Градина”, са няколко. Това коментира пред NOVA авиоекспертът по безопасност на полетите Ангел Борисов.

Първото, което е - какво прави той там, има ли разрешение за излитане, изобщо, има ли разрешение за прелитане не друго място. В това разрешение се казва на каква височина. Няма право да слиза под 300 метра. Вероятно е нарушил и двете неща”, каза Борисов.

Той подчерта, че е нарушение да се лети над места със струпване на хора. „Случаят е особен, защото има едно множество и той извършва демонстрация, хвърляйки предмети, което е забранено да се прави. Това, че има човек извън корпуса, е четвърто нарушение”, каза още авиоекспертът.

Борисов посочи, че е възможно да се потърси и дори наказателна отговорност на пилота. Лицензът му също може да бъде отнет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари