Атрактивни игри и ателиета специално за децата на Русе на Детския панаир

1
Панаирът е част от събитията от фестивала „Всемир на таланти”,  организирани от Общината
Панаирът е част от събитията от фестивала „Всемир на таланти”, организирани от Общината

Атрактивни игри, специално разработени за гр. Русе – една за опознаване на града, една в Историческия музей и една в Екомузея с аквариум са част от тазгодишната програма на Детски панаир Русе, който ще се проведе на 19 септември.

Програмата е изготвена от Фондация Изиарт, а събитието е абсолютно безплатно благодарение на подкрепата на Община Русе и ФондацияРусе-град на свободния дух”.

Панаирът е част от събитията от фестивала „Всемир на таланти”,  организирани от Общината.

„Имаме удоволствието да обявим пълната програма на Детски панаир Русе 2015, в която освен традиционните инициативи сме включили и нови ателиета. Едно от най-атрактивните е това за изработка на модели на автентични български носии. Децата ще могат да се запознаят с различните стилове на мъжки и женски носии от всички краища на България посредством специално изработена за случая карта и да направят свой собствен модел. В рамките на събитието ще бъдат представено и ателието за изработка на музикални инструменти, където от подръчни материали ще правим уникални инструменти. Тази година сме подготвили и три градски игри с много страхотни награди за децата. Очакваме ви!” – споделя Станка Желева.

ПРОГРАМА

АТЕЛИЕТА и СПЕКТАКЛИ

  1. Ателие на науката /физика, химия/

Науката може да бъде не по–малко забавна от посещение в цирка. Тя може да прави различни вълшебства с подръчни материали. Децата ще имат възможност да си направят сами калейдоскоп, електричество от картоф и слънце и още много други чудеса.

  1. Забавна математика

Математика може да бъде забавна, интересна и увлекателна, можем да я открием на всякъде около нас. По един нестандартен и увлекателен начин децата ще открият магическия свят на математиката.

  1. Рисунка на асфалт

Рисунката на асфалт е едно от любимите занимания на малките художници.     

  1. Пиксел арт 

Знаете ли колко разнообразни картинки можем да си направим с най- обикновени квадратчета? Децата могат да се убедят сами, като направят своите картини от стикери -пиксели.     

                                    

  1. Търсачи на съкровища  - три игри

С помощта на специално разработени за града игри децата ще могат да научат много от тайните на съкровищата в музеите и галериите.

  1. Музикално ателие

 Музикално ателие, в което децата ще могат да се учат да свирят на комплект барабани

  1. Плъсти
  2. Това е една стара техника, благодарение на която чепка цветна вълна ще се превърне в малък персонаж, цвете или риба...

  3. Енкаустика 
  4. (восъчни рисунки) с арт студио Моливи -Това е древна живописна техника, която учи да се рисува с восъчни бои. Използват се метални инструменти, които се нагряват, за да разтопят боята и тогава цветът се поставя върху основата. Техниката дава възможност за многообразие в живописните похвати.

  5. Ебру -(рисунки във вода)
  6. с арт студио Моливи.Техниката съществува още от IX век. Боите се разнасят върху водна повърхност по различен начин и художникът може единствено да им даде насока. Той изобразява форми с помощта на дървено шило. Рисуването върху вода не е мимолетно изкуство, защото картината след това се пренася върху хартия.

  7. Детски играчки
  8. Изработване на  играчка или кукла - какво по-забавно от това...

  9. Носии
  10. Специално за събитието ще изработим карта на България с информация за различните български носии за отделните райони. Всеки ще може да направи макет на носия, който ще трябва после сам да постави на правилното място на картата.

  11. Глобус
  12. С това ателие децата ще опознаят световната география под формата на игра! Върху огромен надуваем глобус ще залепват стикери с различни животни и така ще научават за богатството и разнообразието на животинските видове! Едно необикновено пътешествие в различни екзотични краища на нашата планета!

  13. Стенопис
  14. Създаване на един голям стенопис, като всеки със

    своята рисунка допринася за оригиналността на общата творба...

  15. Детска архитектурна работилница
  16. Ако обичаш да изследваш и твориш, да променяш света около теб, да бъдеш провокиран, то твоето място е в нашата работилница. Ела при нас и конструирай собствен модел на хвърчило, създай структури от различни материали.

  17. Урбанистична игра
  18. Игра с кубчета за най-малките, с която може да се построи цял град.

  19. Грънчарско ателие
  20. С помощта на автентично грънчарско колело и от топка глина децата ще изработват грънци.

  21. Цветя от салфетки
  22. Тук децата майсторят цветя от най-обикновени салфетки . Ще могат да научат една много лесна техника с чудесен резултат!

  23. Стъклопис
  24. Върху малки стъкълца всяко дете ще рисува със специални бои и ще сътвори своя малък витраж.

  25.  Макиаж
  26.  Колко лесно е да се превърнем в пеперуда, принцеса, пират или тигър... Екип от аниматори ще преобразят децата с няколко цветни щрихи.

  27. Бижута
  28. Децата ще редят мъниста и ще си правят сами герданчета и гривни заедно.

  29. Пясъчни рисунки
  30. Освен замък с пясък, можете да си направите и цветна картина с пясък. Това ще се случва и на ателието по Рисунки с пясък.

  31. Сапунена работилница
  32. Да си направиш свой сапун и да го декорираш, както ти сам си пожелаеш, съвсем не е трудно, това ще ви научат в сапунената работилница.

  33. Декупаж
  34. Декупаж е една нова техника за декорация, лесна и ефектна, която може да превърне една най-обикновена стъклена бутилка в уникат. Как може да стане това? Не е толкова трудно, елате и опитайте!

  35. Ветрила
  36. Какъв е най-лесният начин да се разхладим, когато ни е много топло? Посетителите ще могат да направят свое авторско ветрило!

  37. Пожарна 
  38. всяко дете си мечтае да бъде пожарникар. Това ще е възможно благодарение на екипа от Пожарна безопасност и защита на населението. Децата ще могат да разгледат пожарната кола отблизо, да пръскат с маркучите и да пробват каските на огнеборците.

  39. Отпечатъци (Imaginarium)
  40. От отпечатък на ръчичка всяко дете може да си направи  леопард, зебра, щраус....и какво ли още не!Това е лесно с екипа на Imaginarium.

  41. Маски
  42. Да направиш маска винаги е било забавно. Децата ще могат да направят своя различна маска от подръчни материали като торби и цветен картон.

  43. Плетене на гривни
  44.  Да си оплетем гривна с различни цветове конци и мъниста, това не е толкова трудно

  45. Тубизъм
  46. Ще се забавляваме с нова лесна и интересна техника за рисуване директно с тубички с боя.

  47. Зумба
  48. Уроци по зумба

  49. Катапулт
  50. Изстрелване на топки по мишена   

  51. Животни от картон
  52. От картон можем да си направим различни животни. Вземете ножица и лепило и си направете своето животинче.

  53. Magic Nuudles
  54. Да си направим шарени фигурки с малко вода и .... Magic Nuudles това е толкова лесно.

    37.Два куклени спектакъла на Бургаски куклен театър

    38.Танцови изяви

    39.Музикални изяви

    40.Мисия в космоса

    41. Изработка на музикални инструменти

    42. Ателие Комикси

    43. Ателие Здраве

     

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари