Атентатор не успя да взриви самоделна бомба, полицията го уби

0
Властите не дават големи подробности за инцидента
Властите не дават големи подробности за инцидента Видео: NEWS 1130

Самоделна бомба, направена от канадец, който очевидно е бил под влиянието на идеите на "Ислямска държава", не успя да се детонира напълно, съобщава местният National Post, цитиран от Блиц.

Имало е взрив на задната седалка на такси в Стратрой, Онтарио, но той е бил произведен само от детонатора, казва заместник шерифът Майк Кабана.
24-годишният Аарон Драйвър е бил застрелян вътре в колата, а таксиметровият шофьор получил леки наранявания от експлозията.

Кабана не дава по-големи подробности за бомбата. Според него тепърва тече разследване.

Драйвър, който използвал и ислямското име Харун Абдурахман, е бил арестуван миналата година за това, че открито е подкрепял "Ислямска държава" в социалните медии, но досега никога не е бил залавян за извършено престъпление. 

През февруари той е бил поставен под наблюдение. Било му забранено за използва социалните медии и компютри, както и да има каквито и да е контакти с "Ислямска държава" и подобни групировки.

На 10 август канадската полиция започнала да издирва Драйвър след сигнал от ФБР, които засекли негово "мъченическо" видео. Този инцидент, макар и сега завършил благополучно по щастлива случайност, повдига въпроса доколко е способна Канада да противодейства на терора.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари