Атанас Зафиров: Имената в кабинета „Габровски” са избирани с личното участие на Бойко Борисов

2
Оставаме на позиция, че няма как да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ, каза Зафиров
Оставаме на позиция, че няма как да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ, каза Зафиров

Оставаме на позиция, че няма как да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ, каза Зафиров

"Направен е опит за създаване на мостове, но това не променя факта, че е проектокабинет на ГЕРБ". Така депутатът от БСП Атанас Зафиров коментира предложения проектокабинет от проф. Николай Габровски по NOVA.

Според Зафиров имената са избирани „с личното участие на Бойко Борисов”.

„Оставаме на позиция, че няма как да подкрепим кабинет с мандата на ГЕРБ”, каза Зафиров.

Що се отнася до евентуален трети мандат, Зафиров каза, че все още не са изчерпани възможностите на първия и втория мандат.

„Партиите, които свалиха предишното управление, имат мнозинство в това Народно събрание. Сега имат добрата възможност да изберат кабинет. Нека видим как ще се развият събитията”, каза Зафиров.

Той е категоричен, че на гласуването на предложения кабинет, всички депутати от БСП ще бъдат в зала и ще гласуват „против”.

Що се отнася до хипотезата Габровски и проектокабинетът му да бъдат предложени с третия мандат, Зафиров изрази съмнение, че това е възможно.

„Не знам дали конституционно същият този кандидат-премиер, при нереализиран мандат, може да бъде предложен със следващ”, коментира още той.

Въпреки това подчерта, че нито с първи, нито с трети мандат БСП биха подкрепили Габровски за премиер и този състав на правителство.

„Ако стигнем до хипотезата за трети мандат, ще се консултираме с колективните органи”, каза Зафиров.

„Очакваме покана за разговори с втория мандат. Нашата нагласа категорично е за съставяне на кабинет”, каза Зафиров.

„Не очаквайте с 24 депутати да диктуваме нещата. Когато и ако дойде, ще предложим работещ вариант. Но нека изчакаме да бъдат изчерпани всички възможности”, каза още Зафиров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари