Атанас Пеканов: Всяко забавяне на влизането ни в еврозоната носи щети

1
Вицепремиерът отправи апел към новия парламент да си свърши работата по правната съвместимост
Вицепремиерът отправи апел към новия парламент да си свърши работата по правната съвместимост Снимка: Фейсбук

Вицепремиерът отправи апел към новия парламент да си свърши работата по правната съвместимост

Събитията от последните две седмици разбиха на пух и прах тезата на скептиците, че някой насила иска да ни вкара в еврозоната. Точно обратното - за да влезем, трябва да изпълним ясни критерии. Това коментира в „Събуди се” по NOVA вицепремиерът Атанас Пеканов.

България не изпълнява критерия за инфлацията, и то, за съжаление, с много. В други страни разликата е била 0,2-0,3, когато е направено изключение. В България е към 4% над това, което трябва да бъде. Можеше да се търси компромис, страната ни обаче не си е свършила работата по правната съвместимост”, уточни той.

Пеканов отправи апел към новия парламент работата да бъде свършена, за да бъде задвижен процесът за влизането ни в еврозоната. „Всяко забавяне носи щети и пропуснати ползи”, категоричен е вицепремиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    От мен – среден пръст!
    Така и така ние, обикновените хора, винаги сме ощетени от вас, политиците, че още една щета няма да ни събори! Искаме на вас да ви е гадно и затова не щем и няма да приемем кухото ви €вро! Наврете си го отзад, измекяри долни!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари