Атанас Пеканов: Целта е на 1 януари 2024 година да влезем в еврозоната

0
България е поискала над 1,3 млрд. евро по Плана за възстановяване и устойчивост
България е поискала над 1,3 млрд. евро по Плана за възстановяване и устойчивост Видео: БНТ

България е поискала над 1,3 млрд. евро по Плана за възстановяване и устойчивост

"Приехме нормативни промени по отношение на Координационния съвет за подготовка на България за членство в еврозоната. Целта е процесите, които са стартирали, да продължат да се случват без забавяния и без спирания и на 1 януари 2024 да влезем в еврозоната", заяви на брифинг в Министерския съвет Атанас Пеканов, служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства, предаде БНТ.

По думите му се подготвя законопроект за приемане на еврото.

Атанас Пеканов обяви, че има 7 работни групи, които трябва да решават въпросите за гладко преминаване от лев към евро, с цел защита на потребителите.

"Очаква се комуникационната стратегия за еврото да бъде завършена в близките седмици, кампанията трябва да достигне до всички групи в обществото, присъединяването към еврозоната ще донесе ползи на България", допълни Атанас Пеканов.

Той обяви, че днес България е поискала над 1,3 млрд. евро по Плана за възстановяване и устойчивост през тази есен, което е ключова стъпка за страната ни.

Министрите се събраха днес на редовно заседание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    До 2
    Всичките Български граждани при демократичната система имат право да представят своето желание. В крайна сметка всички живеем в тази държава. А Пеканов за какви цели говори, занимава се е еврозоната ... нито е бил демократично избран ? На служебното правителство ролята е да организира основно изборите.
  • -1
    2
    ахахахаха
    и на този референдум кого ще питаш, асан и айшето енергийните експерти или бай ганьо или леля ти пена?
  • 6
    1
    Референдум за Еврото
    Според мен, на този етап това Евро не ни трябва, да не говорим, че и се срина спрямо долара. Румъния планира да въведе еврото 2029 година, ние понеже сме по-напред от тях и бързаме. Според мен трябва да се проведе референдум по този въпрос наред с други основни политически въпроси.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари