Андрей Гюров: Цените в лева и евро трябва да започнат да се появяват около юли 2024 година

3
През юни догодина ще знаем дали изпълняваме критериите за еврозоната, обяви подуправителят на БНБ
През юни догодина ще знаем дали изпълняваме критериите за еврозоната, обяви подуправителят на БНБ Видео: NOVA

През юни догодина ще знаем дали изпълняваме критериите за еврозоната, обяви подуправителят на БНБ

Конвергентият доклад, който очакваме от Европейската комисия и Европейската централна банка, трябва да излезе към средата на следващата година. През юни ние ще знаем дали изпълняваме критериите за присъединяване към еврозоната. Това заяви в ефира на NOVA Андрей Гюров в първото си телевизионно интервю като подуправител на БНБ.

На критиките към централната банка, свързани с това, че не се старае да обясни защо еврото е важно, той обясни: „Ние се учим от практиката и от опита на страните, които вече са въвели еврото. В началото на 2023 г. имаше едно забавяне на процеса, защото нямаше редовно правителство”, каза Гюров.

Подуправителят на БНБ подчерта, че сега е актуализиран Планът за въвеждане на еврото, като в него е заложена широкомащабна информационна кампания. „Цените в лева и евро трябва да започнат да се появяват един месец след получаването на становищата на ЕК – около юли следващата година”, обяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    7
    до всички путинопетеци, фенове...
    Колкото и да виете от злоба ще стане. С Путлеристан пътищата ни веднъж завинаги са приключили. Нека Блатная си стои в Евразия
  • -1
    6
    фена на Путин
    Дано никога не се случи.
  • -2
    5
    До ентусиазираното...
    Баце, ти си знаеш ...! Анадънму?
  • 2
    4
    Дигитайзер
    Кое е това нещо, което има вход, но няма изход ? И по средата има едно обезпечение на борда от 18 милиарда евро оформени като бучка сиренце ? Самоосигуряващите се вече не могат да си платят осигуровките в брой. Средношколците вече не могат да си вземат стипендията в брой. Влезем ли веднъж в еврозоната след еврото ще последва цифровото евро. В момента всеки, който има кеш - има свобода. Може да харчи когато, където и колкото си поиска. При цифровото евро нещата стоят другояче..
  • 3
    3
    интересно
    защо все се забравя факта, че за да се присъединим към еврозоната, първо трябва да ни поканят?!? Или пак слагаме каруцата пред коня?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари