Атанас Чобанов: Самият финансов министър да нарушава Закона за пране на пари е много симптоматично

0
Според журналиста няма промяна в собствеността на офшорката, а в нейния управител
Според журналиста няма промяна в собствеността на офшорката, а в нейния управител Видео: Евроком

Според журналиста няма промяна в собствеността на офшорката, а в нейния управител

"Ако вярваме на данните в Търговския регистър, а ние трябва да им вярваме - редно е когато някой излезе от фирмата си да го впише, няма подадено ново вписване, той продължава да е представител и собственик на тази офшорна акция. Двете му фирми в България са със собственик Асен Василев - няма нищо друго, което да е вписано в Търговския регистър." Това заяви Атанас Чобанов от "Бърд" в предаването "ЕвродикоФ" в ефира на "Евроком".

Поводът за коментара на Чобанов е неговия материал в "Бърд" със заглавие “Дума срещу документ: Според Търговския регистър Асен Василев продължава да има офшорка”.

Атанас Чобанов разясни, че е изтекъл срокът за подаване на годишните финансови отчети и тези две фирми не са подали такъв отчет.

"Законът за мерките срещу изпиране на пари, което е голям проблем за България и до момента, тъй като и за Шенген, и за други международни наблюдаващи институции за пране на пари, България не е изпълнила докрай мерките, които се препоръчват. Самият финансов министър да нарушава този закон е много симптоматично. В миналото той вече е послъгвал, или по-скоро пресцентъра на “Промяната” е послъгвал по този въпрос. Мислим, че трябва той да изясни пред българското общество има ли, или няма участие в тази офшорка и към кой момент е излязъл.", заяви Чобанов.

По думи на журналиста няма промяна в собствеността на офшорката, а в нейния управител. Асен Василев е прехвърлил управлението на свой познат, но се запазва собствеността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари