Атанас Чобанов: На ден получавам по 5-6 анонимни чата

0
Проверявам информацията, не източника
Проверявам информацията, не източника

"Биволъ" никога не прави тайни, анонимни чатове, но е получавал информация от анонимни, която сайтът проверява.

Това каза по телефона главният резактор на "Биволъ" Атанас Чобанов по повод разпространените от Специализираната прокуратура скриншотове и записи на разговори между обвиняемите служители на фирмата, в които се споменава и неговото име, пише Дневник.

На ден получавам по 5-6 анонимни чата за пробиви в различни системи, половината са от луди хора, но аз проверявам информацията, каза Чобанов. Той припомни, че преди две седмици анонимен чат му съобщава, че има пробив в системата на Комисията за защита на личните данни, той информирал комисията и Центъра за киберсигурност и по-късно получил писмо от КЗЛД, че пробойната е запушена.

Конкретно за теча от НАП Чобанов отрече да са получили данните на НАП две седмици по-рано и подчерта, че сайтът Биволъ нито ги е имал, нито ги е разпространявал, след като ги е получил.

Междувременно Специализираната прокуратура издаде Европейска заповед за разследване на територията на Франция по казуса "ТАД Груп".

"В рамките на разследването трябва да бъде разпитан главният редактор на сайта "Биволъ" Атанас Чобанов по досъдебното производство срещу служители на "ТАД Груп", във връзка с факти, относими по предмета на доказване", пише в съобщението на прокуратурата. Европейската заповед за разследване се изпраща на френските власти, тъй като там е постоянният адрес на главния редактор на сайта, обяснява спецпрокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари