Атанас Чобанов: Мария Габриел не е защитила доктората си и не е доктор на политическите науки

2
Журналистът обвини еврокомисарката в три лъжи
Журналистът обвини еврокомисарката в три лъжи Снимка: Фейсбук

Журналистът обвини еврокомисарката в три лъжи

"В предизборен клип на ПП ГЕРБ за Европейските избори 2009 г. Мария Габриел заявява следното: “по образование съм доктор на политическите науки”. През 2011 г. на официалната си страница като евродепутат, Неделчева също твърди че има докторат на тема “Перспективите на европейската интеграция и тяхното влияние върху системите на политическите партии в България, Румъния и Чехия”. Това е абсолютна лъжа", заяви в ефира на ''Евроком'' разследващият журналист Атанас Чобанов.

"Мария Неделчева обаче не е защитила доктората си и не е доктор на политическите науки. Това се вижда в сайта theses.fr, където задължително се качва информацията за всички защитени докторски дисертации във Франция. Сайтът се поддържа от специализирана френска държавна агенция, чийто принципал е Министерството на висшето образование и научните изследвания. Впрочем, в текущата официална биография на Габриел като еврокомисар не се споменава за никакъв докторат. Вероятно това е свързано с изискването да се представи копие от дипломата, която лицето претендира, че има." , разказа Чобанов.

Журналистът обвини Мария Габриел във втора лъжа, а тя е, че не е декларирала пред Европейския парламент общинско жилище, което ползва в София с преференциален наем от 400 лв./месечно в продължение на няколко години.

"Тя беше изпрана за този “пропуск” от КПКОНПИ с находката, че по това време евродепутатите не са били считани за “длъжностни лица”, допълни той.

По думите на Чобанов третата лъжа е твърдението от евродепутатката, че след 2013 г. не е ползвала жилището. След разследване на Биволъ, се разбира, че Мария Габриел е продължила да плаща партидата за ток на същия апартамент от 128 кв.м, на Никола Вапцаров 25 до 2017 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    ptica
    Само да попитам: това, че е получавала докторантска стипендия 3 - 4 години и не е могла да защити дисертация - нищо, но някой може ли да ми обясни как така закъсал докторант остава на работа там, а отлични докторанти, защитили предсрочно дисертации ги разкарват без работа? Имате ли идея как е станало в Марийкиния случай? Защото Марийка няма какво да предложи като интелект или кекс - суха, плоска и отзад и отпред. Значи нещо друго е изиграло роля, за да я държат след незащитена докторантура? Моето подсказване е следното - плюло е Марийчето срещу "Родината си" - казувало е, че в Бг никой няма да и даде работа, защото е "македонка" и хората са я съжалили и са се застъпили за правата и. А тя, след това, по бързата процедура брак "по любов" само и само да не се прибере в България. И сега тази, без лице, иска да ни е премиер.
  • 4
    5
    ptica
    Плоска отпред и отзад, тъпа, свръхамбициозна, лъжлива, готова на всичко за "успех" , такова ли ни трябва, това ли е обликът на съвременната бълхарка - пардон македонка? Вземаме си белята по много въпроси с нея ако се избере. И конвенции ще наложи, и гей-бракове ще въведе, и във войната активно ще запрати младежта, накрая ще се прибере във Франция, а тези, които искаха всичко това (вкл. Киро тъпото с кривата уста, Асан, който не е гей), ще си измият ръцете с нея "ами тя Марчето ги въведе тези неща". Не съм очаквала, че Боку е такава кур..а, и готов на всичко само и само да остане на власт.
  • 6
    4
    птица
    И по въпроса за двойното гражданство (френско и бг) срамежливо мълчи.
  • -3
    3
    мм
    Пак злобарии определено е по добре от дебила Боко един език не знае само с излъчването си на дебил е излагация за цялата страната,а Тиквомир по какво е доктор?Той професор извинявам се по боклукознание!!!!!има да яде сахар
  • 7
    2
    Аз
    А верно ли е с такова почти "канадско" гражданство?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари