Атанас Атанасов: Имаме готовност да подкрепим Слави Трифонов за правителство

0
"В момента се „борят“ две тенденции – да се състави мнозинство и анти-ГЕРБ правителство, или да се отива на предсрочни избори и служебно правителство на президента Румен Радев", допълни още Атанасов
"В момента се „борят“ две тенденции – да се състави мнозинство и анти-ГЕРБ правителство, или да се отива на предсрочни избори и служебно правителство на президента Румен Радев", допълни още Атанасов Видео: bTV

За ДБ ще са важни програмните намерения на едно правителство, а не кой го подкрепя, уточни той

"Днес проблемът в България не е ляво – дясно, проблемът е статукво и борба срещу него, тоест борбата срещу корупцията". Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин“ съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов в отговор на въпрос ще участват ли в кабинет, подкрепен от БСП.

„Въпросът е за програмните намерения на правителството, а това кой ще гласува за него, е свобода на всеки един народен представител в парламента“, уточни представителят на ДБ.

Формацията е петата по брой депутати в новия парламент с 27 народни представители.

Според Атанасов ГЕРБ нямат никакъв шанс да съставят правителство, защото са изолирани политически.

„Бих казал, че Слави Трифонов и неговата формация са наред и ние бихме имали готовност, ако бъдем поканени за преговори, да обсъдим по какъв начин да бъде формирано мнозинство и правителство, което да отстрани борисовата държава от власт“, обяви съпредседателят на „Демократична България“.

По думите му в момента се „борят“ две тенденции – да се състави мнозинство и анти-ГЕРБ правителство, или да се отива на предсрочни избори и служебно правителство на президента Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари