Атанас Атанасов: Има фина намеса на руските специални служби в българския изборен процес

1
Аз съм сигурен, че става въпрос за специална операция на руските специални служби у нас
Аз съм сигурен, че става въпрос за специална операция на руските специални служби у нас Снимка: bTV

Аз съм сигурен, че става въпрос за специална операция на руските специални служби у нас

”Забелязвам от това, което се случи на изборите в София, че има фина и добре подредена намеса на руските специални служби в българския изборен процес. Русия откакто започна войната в Украйна, инвестира изключително огромен финансов ресурс в своите разузнавателни служби, за да могат те да влияят на политическите процеси. Вижте какво се случи след изборите в Словакия - тя спря да подпомага Украйна. Аз съм сигурен, че става въпрос за специална операция на руските специални служби у нас, за повлияване на политическата обстановка.”

Това заяви в ефира на bTV съпредседателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" ген. Атанас Атанасов.

По думите му трябва да се поиска оставката на председателя на ДАНС веднага.

"Аз мисля, че всеки мислещ човек си дава сметка, че става дума за класическо активно мероприятие, изработено от ДАНС, за да могат да бъдат обслужени конкретни политически интереси", отбеляза той.

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ изрази мнение, че най-широко разпространеното организирано престъпление в България е купуването на гласове.

"Купуват тези, които имат пари. Нашата коалиция - ПП-ДБ - е категоричен противник на търговията с гласове. Ние се борим срещу това. Искам да кажа, че преди изборите, ние от ПП-ДБ предоставихме на министъра цяла папка със сигнали за това кои са купувачите на гласове, в полза на кого извършват своята дейност. Според мен МВР не разполага и с достатъчен капацитет да се противопостави на такова широко разпространено масово престъпление", алармира ген. Атанасов.

Относно втория тур на местните избори, политикът посочи, че Ваня Григорова е подкрепена от Николай Малинов, който е бил награден лично от Путин с медал за заслуги.

"Руските интереси получават определено надмощие в българската политика за промяна на геополитическата позиция на България. Ако утре Ваня Григорова стане кмет и започне да обяснява, че трябва да излезем от НАТО, да излезем от ЕС, това няма да ме учуди. На изборите в неделя в София има и геополитически сблъсък", смята той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    3
    Ivoto
    Нищо съществено не казва. Стремежът му е да изглежда като фактор, но това е само стремеж. Не му стига ръста да е фактор.
  • 6
    2
    я, гномчо
    пак се изказал! абе гноме, ако не ти става пишката пак ли путин е намесен?!?
  • 7
    1
    русенец
    На калпавият Атанасов , Русия му пречи. Ти защо не си стоя в Батин, бе другарю ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари