АТАКА към ДПС: Ако искате да говорите на турски език, заминавайте си в Турция!

5
От АТАКА гласувахме против безумните предложе­ния на ДПС да агитират на турски език в предизборната кампания
От АТАКА гласувахме против безумните предложе­ния на ДПС да агитират на турски език в предизборната кампания Видео: ataka_video

Това е изказване на Илиан Димитров по време на дебатите за Изборния кодекс. От партия АТАКА се обявиха върло против агитацията на турски език.

"От АТАКА гласувахме против безумните предложе­ния на ДПС да агитират на турски език в предизборната кампания.  Наглостта на тази партия преминава всякак­ви разумни граници. Не разбирам защо, при положение, че точно и ясно е описано в чл. 3 на Конституцията, че основният език в България е българският, някои хора от ДПС се опитват да четат Българската Конституция, как­то дяволът Евангелието?

В крайна сметка години наред народните представи­тели от ДПС агитират на турски език в районите, които посещават. И това не е тайна за никого. Това, което ни предлагат вече е рекламните кампании по време на избо­ри да бъдат на турски език, примерно по БНТ. Това ли ни предлагате? По държавното радио рекламите преди изборите да са на турски език? Да не би същите права да имат турците в Германия? Така ли е в Германия или не е така?

В крайна сметка, господа от ДПС, ако искате да говорите на турски, за­минавайте си в Турция! Направете така едно добро за българския народ – зами­навайте си за Турция, в Анадола, в Из­мир и си говорете на турски и на какъв­то си искате език!

Източник: Вестник Атака
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари